آیا هندزفری و هدفون به شنوایی آسیب می‌رساند؟ 3 راه برای کاهش آسیب به گوش‌ها

آیا هندزفری و هدفون به شنوایی انسان آسیب می‌رساند؟

 

شنوایی یکی از مهمترین‌ حواس انسان است که اگر از آن مراقبت نکنیم مستعد اسیب و یا نابودی است.

استفاده‌ی نادرست از هندزفری یا هدفون، یکی از عواملی است که میتواند شنوایی ما را تهدید کند ! بنابراین اگر شما هم روزانه زمانی را به استفاده از هندزفری یا هدفون اختصاص می‌دهید; برای پیشگیری از آسیب رسیدن به شنوایی‌تان لازم است نکاتی را بدانید پس تا پایان این آموزش با ما همراه باشید

 

گوش دادن به موسیقی با صدای بلند !

طبق تخمین سازمان بهداشت جهانی حدود یک میلیارد نفر از افراد جوان در سراسر جهان، ممکن است در خطر از دست دادن شنوایی به دلیل عادات خطرناک شنیداری باشند !!

به طور کلی، قرار گرفتن در معرض موسیقی با ولوم بالا برای مدت طولانی که میتواند به کم شنوایی ناشی از صدای بلند  (NIHL) یا دیگر اختلالات شنوایی (hearing loss) منجر شود، مسئله‌ای اثبات شده است.بیشتر کودکان، نوجوانان و بزرگسالانی که در معرض حداکثر شدت صدا هستند، از خطرات موسیقی بلند آگاه نیستند.
پژوهش‌ها نشان می‌دهند که کم شنوایی در افراد جوانی که در معرض صداهای بلند بوده و به صورت افراطی از هندزفری استفاده می‌کنند، در حال افزایش است !

در این موضوع کودکان و افراد زیر ۱۷ سال حساس تر بوده و گوش آنان نسبت به صدا آسیب پذیرتر است. همچنین در افراد بالای ۴۰ سال نیز که به تدریج پیرگوش می شوند، این آسیب ها بیشتر است

 

 

هندزفری چطور به گوش و شنوایی انسان آسیب میرساند؟

۱- تینیتوس یا وزوز گوش ها

تینیتوس(tinnitus) یا وزوز گوش یکی از اثرات هندزفری بر گوش است که معمولاً به علت در معرض صدای بسیار بلند قرار گرفتن به وجود می اید می‌شود و به دنبال آن فرد دچار  شنیدن صداهای آزاردهنده در گوش، کم شدن شنوایی، کاهش حساسیت گوش به صداهای بلند، پیر گوشی، افزایش احتمال عفونت گوش و آسیب پذیری عصب شنوایی میشود !

 

۲- کم شنوایی

گوش دادن روزانه به موسیقی بلند (صدایی بلندتر از ۸۵ تا ۹۰ دسی‌بل) برای مدت زمان‌های طولانی، می‌تواند به کم شنوایی ناشی از صدای بلند (NIHL) منتهی شود. در نتیجه با شنیدن صداهای بلندتر از آستانه‌ی شنوایی، پرده گوش (Eardrum) ارتعاش بیشتری پیدا می‌کند و این ارتعاش مستقیما به قسمت حلزونی گوش (Cochlea) می‌رسد و چون یک محفظه‌ی پر از مایع است ارتعاش این محفظه‌ی سیالی باعث می‌شود تا آسیب جدی به قسمت پردازش صوت گوش انسان برسد و پس هر چقدر صدا بلندتر باشد ارتعاش قسمت حلزونی هم بیشتر است

 

استفاده‌ی طولانی مدت از هندزفری نه ‌تنها به گوش‌ها آسیب می‌رساند، بلکه قسمت‌های دیگر بدن را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد.

که در ادامه به آن می‌پردازیم:

بی‌حسی در گوش‌ها: بی حسی در گوش‌ها یکی از اثرات هندفری بر گوش است که ممکن است پس از قرار گرفتن در معرض صدای بلند اتفاق بیفتد و به تضعیف شنوایی و آسیب شنیداری موقت یا دائمی بینجامد !

تاثیر مخرب بر مغز: امواج الکترومغناطیس تولید شده توسط هندزفری، در بلند مدت می‌تواند مشکلاتی برای مغز ایجاد کنند. همچنین از آنجا که گوش داخلی با مغز مستقیماً مرتبط است، هر گونه آسیب یا عفونت گوش می‌تواند مغز را هم متاثر کند ! تحقیقات نشان می‌دهند که صدای بلندتر از ۱۱۰ دسی‌بل، به غلاف میلین محافظت کننده سلول‌های عصبی که سیگنال‌های عصبی را میان مغز و گوش منتقل می‌کنند آسیب می‌رساند. از دست رفتن این عایق محافظتی، سیگنال‌های عصبی را مختل می‌کند که به ناشنوایی کامل یا جزئی می‌انجامد.

ازدیاد موم گوش: که نتیجه استفاده طولانی مدت از هندزفری می‌باشد، ممکن است به وزوز گوش، کم شنوایی، گوش درد و عفونت‌های عود کننده گوش منجر شود !

ابتلا به عفونت‌های گوش: معمولاً استفاده طولانی مدت از هندزفری رشد باکتری‌ها را افزایش می‌دهد و همچنین در صورت استفاده مشترک با دیگران، باکتری‌های گوش افراد دیگر را نیز به گوش شما منتقل می‌کند‍! همچنین به این دلیل که هندزفری ورودی گوش را مسدود می‌کند و جریان هوا را مختل می‌کند، امکان به‌ وجود آمدن عفونت گوش را هر چه بیشتر افزایش داده و به گوش آسیب می‌رساند.

 

 

حال میخواهیم نکاتی را بیان کنیم تا بدانید که

چگونه میتوانید با هندزفری موسیقی گوش بدهید تا به شنوایی‌مان آسیب نرسد؟

 

۱- از گوش دادن موسیقی با صدای بلند اجتناب کنید

صداهای عادی مانند صحبت کردن، حدود ۶۰ دسی بل و قابل تحمل برای گوش است.
هندزفری باید با شدت صدای کمتر از ۸۰ دسی بل و حداکثر مدت زمان ۴۵ دقیقه در هر بار استفاده باشد و بیشتر از آن مجاز نیست. بنابراین درجه صدا را بر روی ۶۰ درصد قرار دهید. پس از گذشتن هر یک ساعت نیز به مدت ۵ دقیقه هندزفری را برداشته تا گوش‌ها کمی استراحت کنند.

 

۲- استفاده از هندزفری‌های با کیفیت مانند: 

  • هندزفری نویزکنسلینگ: نویز محیط وقتی با صدای موزیک ترکیب می‌شود قدرت تخریب بیشتری دارد ! این هندزفری‌ها اجازه نمی‌دهند نویز و صداهای محیط را بشنوید و آن را دفع می‌کنند و تنها صوتی که گوش شما دریافت می‌کند صدای موزیک است.
  • هندزفری القای استخوانی: طراحی این هندزفری ها بسیار خاص است. جالب است بدانید این مدل هندزفری‌ها مستقیما داخل کانال گوش قرار نمی‌گیرند. بلکه کمی جلوتر از قسمت کانال گوش قرار می‌گیرند. قسمت استخوانی یا غضروفی کنار کانال گوش قابلیت رسانایی صوتی دارد. این هندزفری‌ها از این قابلیت استفاده کرده‌اند و حالا هندزفری به جای اینکه داخل گوش قرار بگیرد روی این استخوان قرار می‌گیرد. امواج صدای تولیدشده به این استخوان برخورد می‌کنند و مستقیما به پردازنده‌های صوتی می‌رسند.

 

  1. هندزفری

 

نکته: از استفاده از هندزفری‌هایی که مستقیماً با مجرای گوش تماس برقرار می‌کنند، دوری کنید. به علت اینکه مستقیماً موسیقی را به داخل گوش پخش می‌کنند، باعث افزایش درجه صدا تا میزان ۷ تا ۸ دسی‌بل خواهند شد. هدست‌های بزرگ علی‌رغم سنگین بودن قابل توصیه‌اند، زیرا خارج از گوش باقی می‌مانند.

 

۳- در مکا‌ن‌های شلوغ از هندزفری استفاده نکنید !

هنگام استفاده از قطار و اتوبوس‌های پر سر و صدا، صداهای موجود در اطراف درجه صدا را افزایش می‌دهد و آن را زیادی بلند و نامناسب برای گوش‌ها می‌کند. محیط پر سر و صدا همچنین ما را به افزایش درجه صدا ترغیب می‌کند که می‌تواند باعث آسیب شنوایی دائمی شود.بنابراین هنگام استفاده از اتوبوس، قطار، و رانندگی از هندزفری استفاده نکنید !

 

امیدواریم که برای حفظ سلامتی و شنوایی‌تان این آموزش را به یاد داشته باشید و اگر تا کنون به دلیل عدم آگاهی از هندزفری یا هدفون خود به صورت صحیح استفاده نمی‌کردید، از امروز این نکات را رعایت کنید

منبع مقاله: medindia

 

 

اگر این آموزش برای شما مفید بود، آن را با دوستان و عزیزان خود به اشتراک بگذارید.

برای دیدن آموزش های بیشتر مسترهندزفری بر روی لینک های زیر کلیک کنید: ↓↓

معرفی 3 مدل هندزفری تا قیمت 115000 تومان

3 راه برای تقویت صدای هندزفری
10 راهکار عملی طولانی کردن عمر هندزفری

 

برای دیدن ویدیوهای آموزشی و معرفی انواع هندزفری بر روی لینک زیر کلیک کنید تا به پیج مسترهندزفری در آپارات هدایت بشید ⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

https://www.aparat.com/v/e8u2b

One thought on “آیا هندزفری و هدفون به شنوایی آسیب می‌رساند؟ 3 راه برای کاهش آسیب به گوش‌ها

  1. عرفان آرین نژاد says:

    و منی که هندزفری گرفتم تا باهاش توی خونه فیلم نگاه کنم و توی مترو موزیک گوش بدم 🙁

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *